Wie ben ik

Mijn naam is Elina Hoogendoorn, GZ-psycholoog en praktijkhouder. Tijdens je therapie ben ik je regiebehandelaar. Ik kijk wat je nodig hebt en wat de beste aanpak is. Ik werk samen met verschillende zorgprofessionals in Lansingerland. 

Tijdens onze gesprekken krijg je een beter inzicht in je gedrag en je gedachten, zodat je jezelf weer kunt managen. Wat zit je dwars, wat kun je er zelf aan doen, hoe kom je verder?

 

Overstap naar de psychologie

Ik werkte jarenlang in de financiële dienstverlening, maar dat gaf me niet meer genoeg voldoening. Ik wil iets voor anderen betekenen. De psychologie bleef trekken, ik heb ontslag genomen en ben gaan studeren. Na de geboorte van mijn zoon ben ik fulltime begonnen met een studie psychologie. Vervolgens deed ik de GZ-opleiding.

 

Cognitieve gedragstherapie

Inmiddels heb ik een dochter en een zoon in de puberleeftijd. En ik blijf nog steeds studeren. Ik heb er plezier in om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik onlangs de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt afgerond. Dat ‘cognitieve’ heeft te maken met denken: zijn je gedachten nuttig of zitten ze je dwars? Kun je dingen ook anders zien? Bij het ‘gedrag’ gaat het om dingen anders doen: door iets simpelweg op een andere manier te doen, kun je je leven verbeteren.

 

Meer helderheid via de Method of Levels

Deze gesprekstherapie heeft als uitgangspunt dat mensen zelf de kennis in huis hebben om oplossingen te vinden. We brengen gedetailleerd je probleem in beeld en dat geeft steeds meer helderheid en aanknopingspunten voor een oplossing.

 

Denken en voelen bij psychische klachten

De methoden die ik gebruik, hebben natuurlijk te maken met wie ik ben. Ik werk graag met de Cognitieve Therapie, maar natuurlijk spelen emoties altijd een rol binnen de therapie. Rimpelingen als verdriet, even stilvallen, snel praten of wegkijken zeggen iets over wat er binnenin je afspeelt.

 

Online therapie ter ondersteuning

Ik ben enthousiast over e-health, over het gebruik van digitale middelen. Online en face-to-face gaan hand in hand bij mijn behandeling van je psychische klachten. De online behandelmodules van Therapieland combineer ik met de gesprekken in mijn praktijk. Handige apps kunnen je ondersteunen bij het maken van huiswerk.

 

EMDR bij trauma’s

Mijn aanbod is divers, ik bied bijvoorbeeld ook EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Dat werkt goed bij trauma’s. Worden de angstklachten door EMDR minder of is er bijvoorbeeld nog cognitieve gedragstherapie nodig?

 

Doelen bereiken in de behandeling

Ik ben tevreden als jij tevreden bent: als je je doelen bereikt hebt of een heel eind in de goede richting komt. En als je anders voor me zit. Dat geef ik graag terug na een paar sessies. ‘Je zit er heel anders bij’, zegt ik wel eens. De één reageert verbaasd, de ander zegt meteen ‘Ja, dat klopt, ik voel me heel anders.’

 

Of doorverwijzen naar een andere psycholoog

Het is ook mogelijk dat ik zie dat je bij mij niet verder komt. Dan kan ik je doorsturen naar een therapeut die beter bij je past of over specifieke expertise beschikt.